20xx届高考英语二轮复习模拟高考写作训练53(3100字)

来源:m.fanwen118.com时间:2021.2.24

20xx届高考英语二轮复习模拟高考写作训练53

Ⅲ.短文改错

Some soldiers arrived in France for the first time,neither of whom could speak French except Bill,who boasted that he said the language very well.For some time they had to be in camp,but they didn’t need to speak any French.Then the day came that they were allowed to leave for the weekend.Hardly they left the camp when they saw the pretty girl on the other side of the road.And then they all asked Bill to speak to her.Bill walked cross the road,and smiled polite to the girl.He had only said a few words when the girl slapped her face angrily and walked off.Surprisingly,with his face were all smiles,Bill returned to his friends,saying,“Well.I told you I could speak French,don’t I?”

答案

neitherSome soldiers arrived in France for the first timenone of whom could speak

saidFrench except Bill,who boasted that he spoke/knew the language very well.For

butsome time they had to be in camp,so/and they didn’t need to speak any

French.Then the day came that they were allowed to leave for the weekend.Hardly

the∧ they left the camp when they saw hadapretty girl on the other side of the

crossroad.And then they all asked Bill to speak to her.Bill walked across the road,and

politehersmiled politely to the girl.He had only said a few words when the girl slapped his face angrily and walked off.Surprisingly,with his face were all smiles,Bill returned to his friends,saying,“Well.I told you I could speak French,

Ⅳ.书面表达

随着社会的发展以及人类对能源使用的加大,我们的环境承受着巨大的压力。所以,当今社会提倡低碳生活。你们班就这一话题展开了讨论,请就讨论的结果写一篇英语短文。内容要点如下:

第 1 页 共 2 页 don’t I?” didn’t

1.有人认为:应该节能减排。可步行或骑自行车上学;节约用电、用水、用纸;使用环保购物袋等。

2.有人认为:忙于学习,无法实现;乘车上学节省时间,提高效率。

注意:1.词数100左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语与结尾语已为你写好,不计入总词数。

参考词汇:节能减排energy-saving emission reduction

With the society developing,more and more pollutions have been made by people.As a result,our environments have been getting worse.There is a discussion about the low-carbon lifestyle in our class.

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

In my opinion,we should promote energy-saving emission reduction.

参考范文

With the society developing,more and more pollutions have been made by people.As a result,our environments have been getting worse.There is a discussion about the low-carbon lifestyle in our class.

Some of us insisted that we should promote energy-saving emission reduction.For example,we ought to go to school by bike or on foot rather than by bus or car.Before leaving our classroom,we must make sure the lights and the computers are switched off.We should turn off the tap after we wash our hands.In order to make full use of paper,we should write on both sides.Besides,while shopping,we should no longer use plastic bags but carry environmentally friendly shopping bags.

However,a great number of students thought it can not come true,because it is so difficult to do that,and we are all very busy with our studying or working.When we go out by car,we can save much time,and improve efficiency.

In my opinion,we should promote energy-saving emission reduction.

第 2 页 共 2 页


第二篇:20xx届高考英语二轮复习跟踪测试:名词性从句专题 3000字

20xx届高考二轮复习跟踪测试(英语):名词性从句专题

英语试卷

注意事项: 1.本卷共100分,考试时间100分钟

2.将答案写在答题卡的相应位置

说明:名词性从句包括主语从句、宾语从句、表语从句和同位语从句,本专题收集了各种名词性从句的典型试题,难度适中,适合高三学生对此类从句做个总的复习。

1. Honesty is a kind of quality and that’s it takes to communicate with others successfully.

A. why B. what C. how D. which

2. People in Yuxi are proud of they have achieved in the past ten years.

A. that B. which C. what D. how

there are many different kinds of flowers.

A. there

A. what; that B. in which B. that; that C. when C. that; what D. where D. what; what 4. Perhaps _____ separates the successful people from others is _____ they live on purpose.

5. The reason _______ he explained to us was quite simple.

A. why B. that C. how D. when

6. This is the very film ___________ I have long wished to see.

A. which B. that C. who D. whom

7.—The experiment is of particular importance.

—I see. We will carry on with it ________ we can get enough money.

A. unless B. though C. whether D. until

really matters is not whether you succeed or not,but rather whether you’11 try or not.

A. What B. Whether C. If D. Which

9. The tables and pictures help make ________ clear ________I wasn't sure of before.

A. it; for me to understand what

C. everything; to understand what

10. That is the reason _____I refused it.

A. why B. for that C. because D. which B. it; everything D. /; what

11. I was so angry at all _____ he was doing _____ I slapped (抽) his face.

A. what; that B. which; that C. that; that D. that; so

12. ______________ is the center of our planetary system was a difficult concept to grasp in the Middle Ages.

A. It is the sun and not the earth

C. The sun and not the earth B. Being the sun and not the earth D. That the sun and not the earth

13. One of the man held the view ____ the book said was right.

A. that what B. what that C. that D. whether

14. I hope ____ the little ____ I have been able to do has been of some use.

A. that; that B. 不填;by which C. what; what D. 不填;with which

15.___ is known to us all is that the earth is smaller than the sun.

A. What B. As C. Which D. It

16. Actually, girls can be _____ they want to be just like boys, whether it is a pilot, an astronaut, or a general manager.

A. whether B. however C. whatever D. whoever

17.一Mary looks down today. What is the matter?

一Well, happened between Mary and me is none of your business.

A. wherever B. whoever C. whatever D. whichever

18. The villager didn’t want to sell the vegetables for _______ he thought was not enough.

A. what

A. As is known to all

C. It is known to us all that

A. That

B. What B. which C. that B. It is known to all D. As we all know that C. Since D. Because D. how 19.. _____ the Emei Mountain is famous for its beauty. 20. _____ her son has passed the college entrance examination makes her so happy.

答案

1. B

2. C

3. D

4. A

5. B

6. B

7. C

解析:whether引导名词性从句时,意为“是否”。若其引导状语从句,意为“不论是否……”。

8. A

9. A

解析:it为形式宾语,后面的不定式作真正的宾语,what从句为宾语从句,what又在宾语从句中作of的宾语。

10. A

11. C

12. D

13. A

14. A

15. A

16. C

17. C

18. A

19. C

20. A

更多类似范文
┣ 高考英语写作模板汇总 7000字
┣ 高考英语写作中词汇的应用 1500字
┣ 高考英语写作必背基本句式归纳 2700字
┣ 高考英语读写任务基本写作模板 5500字
┣ 更多高考英语写作范文
┗ 搜索类似范文